Viktig informasjon om den nye låsefunksjonen!

Den siste versjonen av Quick3 har spesielt én endring som er viktig å informere om, siden den berører alle brukere: Ordre, tilbud og oppgave vinduene har nå fått en låsefunksjon, for å hindre at brukere overskriver hverandres arbeid.

Frem til nå har det vært mulig for flere brukere å redigere den samme ordren samtidig uten å vite om hverandre. Dette har medført at en av brukerne har mistet sitt arbeid. Den nye låsefunksjonen hindrer effektivt at dette skjer.

Slik fungerer låsen

For å redigere en ordre, tilbud eller oppgave trykker du nå F4 på tastaturet, eller klikker på redigeringsknappen med musen.

Andre brukere som er inne på den samme ordren vil da få tydelig informasjon om at den er under redigering, og hvem som redigerer den.


Andre brukere vil dermed ikke kunne starte å redigere ordren før den første brukeren er ferdig. Redigering avsluttes med F4 eller ikonet. Andre brukere som er inne på ordren vil da få varsel om at du er ferdig med å redigere. Ved å klikke på denne meldingen kan de laste ordren på nytt med dine endringer før de selv gjør sine tilføyelser og endringer.Denne endringen kan virke litt uvant i starten, men etter en dag eller tre sitter det i ryggmargen og går på refleks.

Det kan selvfølgelig skje at en bruker forlater arbeidsplassen sin med en låst ordre uten at han egentlig hadde tenkt å redigere noe. Man kan da tvangsåpne denne i menyen Annet/Låste bilder. Bruk denne funksjonen varsomt.


Øvrige endringer og nyheter

Det er også en rekke andre nyheter i denne oppdateringen. Du vil derfor få noen flere "pop-up"- meldinger som denne i løpet av de nærmeste par ukene som forteller mer om disse.

En kortfattet oversikt over øvrige nyheter og forbedringer i denne oppdateringen finner du i versjonsloggen.